Αρχίζει ο κοινωνικός διάλογος για όλα τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά θέματα Την επόμενη εβδομάδα


Την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου την επόμενη εβδομάδα, για όλα τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά θέματα που αποσχολούν την Ελλάδα, κύρηξε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου στην άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρα.

Η έναρξη του διαλόγου θα γίνει στο πλαίσιο συνάντησης, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι κοινωνικοί φορείς της χώρας.

Ο Γ.Παπανδρέου τόνισε ότι διάλογος σημαίνει συνυπευθυνότητα, που θα προκύψει από τη συνειδητοποίηση και την αναγνώριση του βάθους των προβλημάτων από όλους, αναγνώρισε ότι θα υπάρξουν συγκρούσεις, αλλά δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσεις στις αναγκαίες αλλαγές.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, πίσω από την κρίση υπάρχουν ευκαιρίες και δυνατότητες, τις οποίες η κυβέρνηση θέλει να αξιοποιήσει.

«Έχουμε τις στρατηγικές μας επιλογές, αλλά θέλουμε κοινωνικό διάλογο, συμμετοχή. Διάλογος σημαίνει και συνυπευθυνότητα, που θα έρθει από την τεκμηρίωση και κατανόηση των προβλημάτων από όλους» είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η λύση των προβλημάτων χρειάζεται συναίνεση και συμμαχίες.

Αναγνωρίζοντας ότι σε αυτήν την προσπάθεια «θα υπάρξουν και συγκρούσεις», υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει ανταποκρινόμενη στις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά της.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε θετικό τον απολογισμό των 50 ημερών έργου της κυβέρνησης, παρά τα προβλήματα που κληρονόμησε και τα οποία έπρεπε να αντιμετωπιστούν από την πρώτη στιγμή.

Χαρακτήρισε επίσης το έργο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στις 50 ημέρες, πολλαπλάσιο αυτού που έκανε η Νέα Δημοκρατία σε πέντε χρόνια.



Δημοφιλείς αναρτήσεις