Ανακοίνωση για το Πολυτεχνείο(ΠΟΕΔΗΝ)

ΠΟΕΔΗΝ

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 925

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

                Το Υγειονομικό Συνδικαλιστικό Κίνημα 36 χρόνια μετά την εξέγερση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ επικαιροποιεί τα αιτήματα και την αγωνιστική του πορεία, για Δημόσιο Κοινωνικό χαρακτήρα της Υγείας – Πρόνοιας, Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη. Σε εποχή που οι Νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις και πολιτικές κυριαρχούν, με πρόσχημα την χρηματοοικονομική κρίση συγκεντρώνοντας τον πλούτο στους λίγους και ισχυρούς, οφείλουμε με νέα συλλογικότητα και αγωνιστική δράση να ανατρέψουμε κυρίαρχες πολιτικές αποφάσεις.

                Το κοινωνικό κράτος στη προσπάθεια βελτίωσης των οικονομικών δεικτών, αντιμετωπίζεται όχι ως αναγκαία πραγματικότητα και υποχρέωση της πολιτείας για την προστασία εκατομμυρίων πολιτών που βρίσκονται στο περιθώριο των εξελίξεων αλλά ως Δημοσιονομική αιμορραγία.

                Οι ιμπεριαλιστικές πολιτικές που εφαρμόζονται ανοίγουν συνεχώς νέες διενέξεις και μέτωπα μεταξύ των χωρών με αποτέλεσμα να δαπανώνται τεράστια ποσά για εξοπλιστικά προγράμματα που θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν ολοκληρωμένα δίκτυα κοινωνικών υπηρεσιών.

                Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόσθηκαν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια οδήγησαν το ¼ του πληθυσμού να ζει κάτω από το όρια της φτώχιας, αποκλεισμένοι από τις κοινωνικές δημόσιες υπηρεσίες, που για την αυτονόητη προσφορά τους, απαιτείται να βάλουν  «βαθιά το χέρι στην τσέπη».

                Η αγωνιστική  εξέγερση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ έγινε με συνθήματα ΨΩΜΙ – ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Σήμερα αποκωδικοποιώντας τα μηνύματα διαπιστώνουμε την διαχρονικότητα. 

                Ανεργία πάνω από 10% με μισθούς στη πλειοψηφία των πολιτών 700€. Ιδιωτικοποίηση της Παιδείας που κατ’ επίφαση είναι Δημόσια αφού η ελληνική οικογένεια πληρώνει αδρά τη φροντιστηριακή μάθηση και τις σπουδές. Εμπορευματοποίηση της Υγείας – Πρόνοιας με ιδιωτικές δαπάνες πάνω από 50% που καθιστούν το Δημόσιο τομέα συμπληρωματικό του Ιδιωτικού. Η ελευθερία μπορεί να είναι δεδομένη αφού η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή, όμως εκδηλώσεις βίας και τρομοκρατίας αναπτύσσονται στη χώρα μας για τις οποίες η απάντηση είναι καταδικαστική και δεδομένη.

 

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΥΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΚΑΙ ΩΡΑ 15:00

                Το πλαίσιο των αιτημάτων που θέτουμε είναι:

§         Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας Υγείας – Πρόνοιας με ποιοτικές προσβάσιμες, ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες

§         Ολοκληρωμένο Δίκτυο Κοινωνικών Υπηρεσιών που να καλύπτει τις ανάγκες του συνόλου των πολιτών

§         Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβές

§         Αναδιανομή του πλούτου με δίκαιο φορολογικό σύστημα

§         Αξιοπρεπείς συντάξεις – Αναδιανεμητικό Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα

Με ΑΡΩΓΟΥΣ τους Έλληνες πολίτες, που συμπαρατάσσονται στη πορεία μας και τους αγώνες θα επιλύσουμε τα προβλήματα στις υπηρεσίες Υγείας,  που τους αφορούν πρώτα και κύρια.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ



Δημοφιλείς αναρτήσεις