Με εργαζομένους των νοσοκομείων συναντήθηκε η υπουργός Υγείας

Με εργαζομένους των νοσοκομείων συναντήθηκε η υπουργός Υγείας

Με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) συναντήθηκε η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ξεκινώντας σειρά επαφών με φορείς της Υγείας.


Αμέσως μετά τη συνάντηση, η υπουργός Υγείας τόνισε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση του υπουργείου για 3.000 νέες προσλήψεις πέραν των συνταξιοδοτήσεων, με το προϋπολογισμό του 2010.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε ότι επιθυμεί μία στενή συνεργασία με την ΠΟΕΔΗΝ για όλα τα ζητήματα, ενώ επανέλαβε τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου για το πρώτο τρίμηνο, μεταξύ των οποίων είναι ο διακανονισμός και η ρύθμιση του υπέρογκου δημόσιου χρέους που έχουν σήμερα τα νοσοκομεία, αλλά και το να υπάρξουν ασφαλιστικές δικλίδες όσον αφορά τη λίστα φαρμάκων, καθώς και μια άλλη πολιτική για τις προμήθειες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Σταύρος Κουτσιουμπέλης, τόνισε ότι τέθηκαν όλα τα προβλήματα τα οποία διαχρονικά βάζει και έχουν σχέση με την οργάνωση, τη διοίκηση, τη διαχείριση και τη στελέχωση του συστήματος υγείας.

"Οι εργαζόμενοι είμαστε εδώ να παρακολουθήσουμε πραγματικά τις αγαθές προθέσεις του Υπουργείου Υγείας για την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Σε κάθε τέτοια προσπάθεια θα είμαστε σύμμαχοι και βεβαίως θα αναδεικνύουμε τα προβλήματα όπου, κατά τη γνώμη μας, πιστεύουμε ότι δεν προχωράει αυτή η αναβάθμιση.", τόνισε ο κ. Κουτσιουμπέλης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις κινήσεις του υπουργείου, ο κ. Κουτσιουμπέλης δήλωσε: "Μπορώ να πω ότι οι δύο σημαντικές ενδείξεις για αύξηση των δαπανών για την υγεία σε αυτή την κακή οικονομική κατάσταση, όπου ο νέος προϋπολογισμός περιμένουμε να δώσει το στίγμα του, αλλά και κυρίως το ανθρώπινο δυναμικό και οι δεσμεύσεις τις οποίες θα παρακολουθούμε να υλοποιηθούν, ήταν σε θετική κατεύθυνση".

Δημοφιλείς αναρτήσεις