Έρχονται μειώσεις σε 6.000 φάρμακα

Αλλάζει η τιμολογιακή πολιτική


Αλλάζει πολιτική στα φάρμακα η κυβέρνηση

Μειώσες και "πάγωμα" τιμών σε 6.000 φάρμακα φέρνει η αναπροσαμογή της τιμολογιακής πολιτικής που προωθεί η κυβέρνηση, προκειμένου  να περιορίσει τις φαρμακευτικές δαπάνες.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε μέτρα όπως το πάγωμα των τιμών των φαρμάκων, σε αλλαγή του συστήματος τιμολόγησης των αντιγράφων, επανατιμολόγηση 600 φαρμακευτικών σκευασμάτων, μείωση της τιμής σε 89 ακριβά φάρμακα και διεύρυνση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των υπουργών Υγείας, Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Εργασίας, στόχος της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η εξυγίανση και η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις προμήθειες και τη φαρμακευτική δαπάνη.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση το ΙΚΑ υπολογίζει ότι θα κερδίσει περί τα 250 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά της, η κα. Κατσέλη προανήγγειλε δέσμη  μέτρων που στόχο θα έχουν τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία από 5,5 δισ. ευρώ το 2005 εκτοξεύθηκε στα 8 δισ. ευρώ το 2008.

Τα μέτρα αφορούν:

- Πάγωμα τιμών για 470 φαρμακευτικά σκευάσματα για τα οποία έχουν ζητηθεί αυξήσεις.

- Υιοθέτηση συνολικής επανατιμολόγησης για το σύνολο των 6.000 σκευασμάτων με στόχο τη μείωση των τιμών. Σημειώνεται ότι επανακοστολόγηση έχει να γίνει από το 2007.





Απο τα ΝΕΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις