Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2010

Ανοίγουν και σε άλλα ταμεία τα στρατιωτικά νοσοκομεία

Και σε ασφαλισμένους άλλων ταμείων ανοίγουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια επίσκεψής του στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο Ε. Βενιζέλος τόνισε ότι ήδη, υπό προϋποθέσεις, νοσηλεύονται κατά καιρούς στα στρατιωτικά νοσοκομεία ασφαλισμένοι του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου. Ήδη όμως το ΟΠΑΔ χρωστά μεγάλο χρηματικό ποσό στα στρατιωτικά νοσοκομεία, πρόσθεσε.

Παρ’όλα αυτά όμως, θα εξεταστεί ένα πιο ορθολογιστικό σύστημα, ώστε να μην παραμένουν ανενεργές νοσοκομειακές κλίνες, υλικοτεχνικές υποδομές, αλλά και το επιστημονικό προσωπικό των στρατιωτικών νοσοκομείων σε καιρό ειρήνης, αλλά να συμβάλουν στις ανάγκες νοσηλείας του λαού.

Ανακοίνωσε την εξυγίανση των οικονομικών των στρατιωτικών νοσοκομείων, την ολοκλήρωση του εξοπλισμού της και την αξιοποίηση του επιστημονικού τους δυναμικού. «Το 424, τα 4 στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και τα υπόλοιπα 13 της χώρας, θα βρεθούν στην εμπροσθοφυλακή του ΕΣΥ», δήλωσε ο υπουργός Ε.Βενιζέλος.