Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ (για τα Νοσοκομεία ειδικά τι προβλέπει)

Τι λέγει για τα επαγγέλματα στο χώρο της Υγείας το πόρισμα της Επιτροπής...

Για τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα, Κλινικές, Τράπεζες Αίματος, Μικροβιολογικά -Βιοχημικά Εργαστήρια, Κέντρα Υγιεινής, Υγειονομικές Μονάδες Ασφαλιστικών Οργανισμών το πόρισμα περιλαμβάνει:
A) Εργάτες αποκομιδής απορριμμάτων.
Εντάσσονται - με κλίμακα βαρύτητας 4 (τέσσερα).
B) Νοσοκόμοι, παρασκευαστές και βοηθοί αυτών αποκλειστικά εργαζόμενοι σε χώρους Χειρουργείων, Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (MEΘ) και Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (TEΠ).
Εντάσσονται - με κλίμακα βαρύτητας 3 (τρία).
Γ) Νοσοκόμοι, παρασκευαστές και βοηθοί (που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση β ανωτέρω), Τραπεζοκόμοι Ασθενών, Φύλακες, Θαλαμηπόλοι Ψυχιατρικών Νοσοκομείων - Kλινικών, Συντηρητές Πειραματόζωων, Συσκευαστές ορρών και εμβολίων, παρασκευαστές τραπέζης αίματος, καθαρίστριες, μαίες απασχολούμενες αποκλειστικά με την άσκηση της ειδικότητάς τους.
Εντάσσονται - με κλίμακα βαρύτητας 2 (δύο).
Δ) Προσωπικό εργαστηρίων και ακτινοθεραπευτικών εργαστηρίων. Οι αποκλειστικά απασχολούμενοι σε ακτινολογικούς θαλάμους ως βοηθοί, καθώς και οι αποκλειστικά απασχολούμενοι ως εμφανιστές.
Εντάσσονται - με κλίμακα βαρύτητας 2 (δύο).


Ποιους εννοεί ως Νοσοκόμους η επιτροπή ;
Tους Νοσηλευτές Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης;
Μήπως εννοεί αυτούς που συνήθως στα Νοσοκομεία αποκαλούνται Νοσοκόμοι, δηλ. Νοσηλευτικό προσωπικό ΔΕ κατηγορίας, άρρενες με ειδικά νοσηλευτικά καθήκοντα;

Ποιοι είναι οι βοηθοί των Νοσοκόμων; …
Ολοι οι ΔΕ που κάνουν νοσηλεία και τους χρησιμοποιούν όπως τους βολεύει;

Αυτό που βγαίνει σαν συμπέρασμα παρακολουθώντας την ορολογία που χρησιμοποιεί η επιστημονική επιτροπή είναι ότι μάλλον οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα για την σύγχρονη διαμόρφωση και ορολογία των κλάδων και ειδικοτήτων στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα!
Προφανώς μάλλον δεν θα ξέρουν και τα ακριβή καθήκοντα των επαγγελμάτων στα οποία αναφέρονται!
Πώς τα κατάφεραν τώρα και έβγαλαν και επιστημονικά πορίσματα για κατανομή του προσωπικού σε «κλίμακες ΒΑΕ»… ένας Θεός το ξέρει!
Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει και ο τρόπος που κατατάσσουν σε κλίμακες το προσωπικό της νοσηλευτικής υπηρεσίας, αυτό που αποκαλούν στο πόρισμα «Νοσοκόμοι και βοηθοί αυτών».
Είναι γνωστό ότι σε πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα ακολουθείται η μέθοδος της περιοδικής ανακύκλησης του νοσηλευτικού προσωπικού,είτε γιατί το επιθυμούν οι ίδιοι οι νοσηλευτές είτε για λόγους «υπηρεσιακών αναγκών».
Ένας νοσηλευτής ή «Νοσοκόμος» κατά την επιτροπή, μπορεί να ξεκινήσει δουλεύοντας σε μια παθολογική κλινική, μετά από 5 έτη να μετακινηθεί σε χειρουργική κλινική, μετά από άλλα 5 έτη σε μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας , μετά να κλείσει την καριέρα του επιστρέφοντας στην παθολογική κλινική.
Σε ποια κλίμακα ΒΑΕ -αφού έχει δουλέψει και κάποια χρόνια σε ΜΕΘ τον κατατάσσουν τα «σαΐνια» της επιτροπής;
Στη κλίμακα βαρύτητας 2;
Στη κλίμακα βαρύτητας 3;

Βρήκαμε παπά ας θάψουμε και τους ζωντανούς τώρα.........

ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ