Πυρετός στην Υγεία

Ιδιαίτερα «θερμή» εβδομάδα ξεκινά από σήμερα στον χώρο της δημόσιας υγείας, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί αρχίζουν πενθήμερη απεργία σε όλα τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία της χώρας, με απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Οι γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την ερχόμενη Πέμπτη, όπως αποφάσισε το Δ.Σ. της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά.

Την Πέμπτη διοργανώνεται στις 11 π.μ. πανελλαδικό συλλαλητήριο μπροστά στο υπουργείο Υγείας. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών, «ενώ η κατάσταση στον χώρο της δημόσιας υγείας επιδεινώνεται με ραγδαίους ρυθμούς και τραγικό τρόπο, η κυβέρνηση, διά του υπουργού της κ. Αβραμόπουλου, άλλοτε παριστάνει τον αμμέτοχο θεατή κι άλλοτε υποθάλπει διαλυτικές εξελίξεις, όπως ενδεικτικά συμβαίνει στα ζητήματα της διαφθοράς, των προμηθειών, των χιλιάδων θανάτων πολιτών από έλλειψη κρεβατιών ΜΕΘ, των επί μήνες απλήρωτων εφημεριών».

Τα αιτήματα που θέτουν οι γιατροί:

1 Καθαρές τακτικές αποδοχές 1.600 ευρώ για τον ειδικευόμενο και αντίστοιχη κλιμάκωση στις παραπάνω βαθμίδες. Πληρωμή των εφημεριών με βάση τους νέους μισθούς. Κατάργηση του αυθαίρετου πλαφόν των αποδοχών μας προς τον Αρεοπαγίτη με 29 χρόνια προϋπηρεσίας. Πλήρης διαχωρισμός των τακτικών από τις υπερωριακές αποδοχές. Η εφημερία είναι και θα παραμείνει αυστηρά υπερωριακός χρόνος εργασίας. Χορήγηση ρεπό έπειτα από κάθε ενεργό εφημερία.

2 Πρωινό τακτικό ωράριο 6ωρο - πενθήμερο και μία εφημερία την εβδομάδα για όλους τους γιατρούς, ειδικούς και ειδικευόμενους. Πέντε χιλιάδες νέες προσλήψεις γιατρών, πέραν της κάλυψης των κενών που προκύπτουν από αποχωρήσεις από συνταξιοδοτήσεις. Να πάψουν οι προσλήψεις επικουρικών και συμβασιούχων.

3 Εξέλιξη όλων των σημερινών αναπληρωτών διευθυντών σε διευθυντές και κατάργηση του τίτλου του αναπληρωτή διευθυντή. *

Δημοφιλείς αναρτήσεις