Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

Την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους έλληνες πολίτες υποβαθμίζονται διαρκώς εξαιτίας της δραματικής έλλειψης νοσηλευτών, οι προκλητικές και αυθαίρετες μετατάξεις νοσηλευτικού προσωπικού από νοσοκομεία προς άλλες δημόσιες υπηρεσίες καλά κρατούν.

Το τελευταίο κρούσμα τέτοιας «ευνοϊκής» μεταχείρισης νοσηλευτών ανέκυψε στο νοσοκομείο Κομοτηνής, και ολοκληρώθηκε… διά χειρός του υπουργού Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), τρεις νοσηλεύτριες την τελευταία εβδομάδα αποχώρησαν από τις κλινικές του νοσοκομείου Κομοτηνής με προορισμό άλλη δημόσια υπηρεσία. Το γεγονός δεν είναι πρωτόγνωρο –είναι κοινό μυστικό στον χώρο των νοσοκομείων ότι οι νοσηλευτές δίνουν… γη και ύδωρ προκειμένου να πετύχουν απόσπαση σε κάποια διοικητική υπηρεσία. Μέχρι σήμερα ως πλέον εκλεκτοί θεωρούνταν εκείνοι που κατάφερναν να μετακινηθούν από τους θαλάμους και τα επείγοντα τμήματα στις Διοικητικές Υγειονομικές Περιφέρειες (ΔΥΠΕ).

Το πρόσφατο περιστατικό, ωστόσο, αποκτά ιδιαιτέρως ρουσφετολογική διάσταση καθώς οι τρεις «πολύτιμες» για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου νοσηλεύτριες τοποθετήθηκαν σε αντίστοιχες κενές θέσεις της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ροδόπης με απόφαση που υπογράφει ο κ. Στυλιανίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις νοσηλεύτριες προέρχονται από την κομματική «δεξαμενή» του υπουργού Παιδείας.

Πρόκειται για ένα ακόμη γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει την μεθοδευμένη απαξίωση και υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, λένε οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ, και ζητούν από τον υπουργό Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση των σκανδαλωδών αυτών μετατάξεων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις