Από μέσα Σεπτεμβρίου η προμήθεια οκτώ εκατομμυρίων εμβολίων στην Ελλάδα


Διευκρινήσεις σχετικά με την προμήθεια εμβολίων κατά του ιού της νέας γρίπης έδωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας και των Επιστημόνων, που συμμετέχουν σ'Α αυτή, η Ελλάδα θα καλυφθεί με τουλάχιστον 8.000.000 δόσεις πανδημικού εμβολίου.

Η προμήθεια των εμβολίων αυτών, ύστερα από την οριστικοποίηση των παραγγελιών την προηγούμενη εβδομάδα, θα αρχίσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί με συνεχή και σταθερή ροή, ώστε να διασφαλιστεί ο απρόσκοπτος εφοδιασμός της χώρας και ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Ειδικότερα, η κατανομή των εμβολίων έχει ως εξής :

Α. 2.000.000 εμβόλια από την εταιρία Glaxo: Η παραλαβή τους θα ξεκινήσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου.

Β. 3.000.000 εμβόλια από την εταιρία Novartis: Η παραλαβή των 2.000.000 δόσεων θα γίνει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου και θα ακολουθήσουν στις αρχές Ιανουαρίου άλλο 1.000.000 δόσεις.

Γ. 3.000.000 εμβόλια από την εταιρία Sanofi Pasteur: Η παραλαβή θα ξεκινήσει 15 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί αρχές Ιανουαρίου.

Τέλος ο υπουργός διευκρίνισε ότι «η Ελλάδα, με αυτόν τον τρόπο διαχείρισης της προμήθειας των εμβολίων, είναι μεταξύ των πρώτων χωρών που θα παραλάβουν τα πανδημικά εμβόλια. Η χώρα μας θωρακίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι στον ιό Η1Ν1, που έχει πλήξει την παγκόσμια κοινότητα»
Πηγή: Express.gr 13/07/09-17:34



Δημοφιλείς αναρτήσεις