Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Ρύθμιση-βόμβα μπορεί να αφήσει στον αέρα χιλιάδες εργαζόμενους

Αντιγράφουμε από ΕΑΚ ΥΠΠΟ. 

Η τρικομματική λαίλαπα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”. Τελευταία είδηση ότι ετοιμάζουν ρύθμιση στο περιβόητο πολυνομοσχέδιο (που θα ψηφιστεί την… Κυριακή!) που θα ΚΑΤΑΡΓΕΙ την ισχύ των  αποφάσεων των δικαστηρίων για προσωρινές διαταγές, με βάση τις οποίες εργάζονται χιλιάδες συμβασιούχοι στο δημόσιο. ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ που έχουν κερδίσει προσωρινές διαταγές γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες! Αντί να διορίσει τους 191 συναδέλφους που εκκρεμούν από τον Δεκέμβρη του 2010, θα απολύσει και όσους από αυτούς εργάζονται έστω και με προσωρινά ασφαλιστικά.
Η ρύθμιση, όμως, δεν θα αφορά μόνο τους συμβασιούχους. Θα αφορά και όλους εκείνους τους υπαλλήλους που αδίκως και με αντισυνταγματικό τρόπο είτε έχουν ήδη βγει είτε θα βγουν στην διαθεσιμότητα/εφεδρεία/προληπτική αργία λόγω άδικων πειθαρχικών, και οι οποίοι δικαιώνονται στα δικαστήρια και γυρνούν στη δουλειά τους. Ούτως ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τις οριστικές και αμετάκλητες απολύσεις.
Πολύ περισσότερο όμως τίθεται θέμα για την ίδια τη δημοκρατία, όταν η κυβέρνηση αποφασίζει και διατάζει ότι καταργεί την δικαιοδοσία των δικαστηρίων να αποφασίζουν! Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός, ότι συμπεριφέρεται σαν οικονομική Χούντα, ότι αντλεί τη δύναμή της μόνο από τις ευλογίες της Τρόικας.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΔΡΑΝΕΙΣ! ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις