17/04/2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε μια περίοδο άγριας καταστολής των εργασιακών μας δικαιωμάτων , σε μια περίοδο τρομακτικής ανεργίας, σε μια περίοδο εξευτελισμού της εργασιακής μας αμοιβής, έρχονται και οι πειθαρχικές διώξεις των εργαζομένων για να ικανοποιήσει η κυβέρνηση το αίτημα της Τρόικας για απολύσεις στο Δημόσιο με συνοπτικές διαδικασίες.
Και κερατάδες  και δαρμένοι οι εργαζόμενοι! Και συκοφαντημένοι ως ακατάλληλοι και απολυμένοι .
Ο στόχος;
 Να φτάσουμε τον αριθμό των θυμάτων που απαιτεί η Τρόικα. Να διαιρέσουμε τους εργαζόμενους σε καλά και κακά παιδιά σε χρήσιμους και άχρηστους. Να επιβάλλουμε καθεστώς άγριας ζούγκλας στους εργασιακούς χώρους, με απλήρωτους, φθηνά αμοιβόμενους, ανασφαλείς, τρομοκρατημένους, υπόδουλους εργαζόμενους οι οποίοι θα στέκονται προσοχή στις διοικήσεις και σε κάθε παραβίαση όποιου δικαιώματος τους και θα κάνουν δηλώσεις μετανοίας για να συγχωρεθούν και να αποφύγουν την πειθαρχική δίωξη και απόλυση έστω και «δια ασήμαντον αφορμή!)…
Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε!
Είμαστε αλληλέγγυοι στον συνάδελφο Αθανασιάδη Πέτρο ( εργαζόμενος στο Ακτινοθεραπευτικό ) ο οποίος περνάει από Πειθαρχικό Συμβούλιο την Πέμπτη 18/5/2013 με κίνδυνο ν’ απολυθεί και να σπιλωθεί  η προσωπικότητά του αν κριθεί επίορκος  επειδή αντέδρασε στο καθεστώς εντατικοποίησης του ακτινοθεραπευτικού τμήματος, της έλλειψης προσωπικού και όλων των αδυναμιών που γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον ευαίσθητο χώρο της υγείας και δημιουργούν απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και φοβερή ένταση.
Ο Πέτρος είναι ένα νέο παιδί – νέος συνάδελφος ό οποίος όπως όλοι μας έχει ανάγκη την εργασία του στις δύσκολες μέρες που περνάμε . Εργασία με όρους και συνθήκες που διαφυλάσσουν  από κάθε κίνδυνο και τον ίδιο και τους ασθενείς που εξυπηρετεί!!!
Μέθοδοι όπως αυτή στην περίπτωση του συναδέλφου , οι Διοικήσεις να στέλνουν στα σπίτια των εργαζομένων τον Δ/ντή της Ιατρικής Υπηρεσίας ώστε να εξακριβώσει αν η απουσία του εργαζόμενου οφείλεται σε ασθένεια δείχνει υπέρβαση ορίων που θέτει σοβαρά ερωτήματα και προβληματισμούς για την πίεση και την αστυνόμευση που δεχόμαστε όλοι μας με διάφορους τρόπους.
Τα φαινόμενα διαφθοράς και υποβάθμισης της ποιότητας παρεχομένων υπηρεσιών, της κακοδιαχείρισης που έχουν γιγαντωθεί τόσα χρόνια με απροκάλυπτο τρόπο στο χώρο της υγείας  δεν φαίνεται να μπαίνουν στο στόχαστρο αντίθετα ποινικοποιούνται οι αντιδράσεις των εργαζομένων απέναντι σε αυτά.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ
ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΊΝΑΙ ΟΙ  ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ
ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ


Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις