"Φέσωσαν" το ταμείο δημοσίων υπαλλήλων

Βιομηχανία απάτης είχαν στήσει δεκάδες διαγνωστικά κέντρα στον Πειραιά, πλαστογραφώντας παραπεμπτικά για εικονικές ιατρικές εξετάσεις και χρεώνοντας έτσι το ταμείο δημοσίων υπαλλήλων με εκατομμύρια ευρώ.



Μ' ένα ποσό που μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 10 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι "φέσωσαν" το ταμείο δημοσίων υπαλλήλων πάνω απο 20 διαγνωστικά κέντρα, που λειτουργούν στον Πειραιά.



Στην έρευνα που διενεργούν οι επιθεωρητές υγείας, έχουν ανακαλύψει μέχρι τώρα ότι έχουν σταλεί πάνω από 30 χιλιάδες εντολές στο ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων για πληρωμή εικονικών ιατρικών εξετάσεων, όπως αξονικές, τρίπλεξ, μικροβιολογικές και ακτινογραφίες.



Τα παραπεμπτικά των συμβεβλημένων γιατρών του ταμείου για να εξεταστούν ασθενείς φτιάχτηκαν με πλαστές υπογραφές και σφραγίδες, ενώ ρόλο-κλειδί στην απάτη έπαιξαν δύο γυναίκες υπάλληλοι στο ταμείο του δημοσίου, που ενέκριναν τα εντάλματα πληρωμής στα διαγνωστικά κέντρα.



Οι επιθεωρητές κάνουν λόγο για οικονομικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων, την ώρα που οι δαπάνες υγείας του ταμείου έχουν αυξηθεί κατά 50% τα τελευταία πέντε χρόνια και το ταμείο βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις