Προμηθευτές απέσυραν υλικό από το ΚΑΤ

Στα άκρα οδηγείται η κατάσταση στα νοσοκομεία, με τους προμηθευτές ιατρικού υλικού να παίρνουν πίσω τις προμήθειές τους, εξαιτίας των ανεξόφλητων χρεών. Προμηθευτές εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού έκαναν τη Δευτέρα την αρχή από το νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου υλοποιούν τις προειδοποιήσεις τους, απέσυραν μέρος από τις παρακαταθήκες εργαλείων και υλικών που είχαν διαθέσει.



Παρότι η διοίκηση του νοσοκομείου υποστηρίζει ότι το ποσοστό του υλικού που αποσύρθηκε είναι ελάχιστο και δεν θα επηρεαστεί η λειτουργία των χειρουργείων, γιατροί του ΚΑΤ ισχυρίζονται ότι οι αποθήκες άδειασαν και από την Τρίτη εννέα στα δέκα χειρουργεία δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν.



Οι προμηθευτές ορθοπεδικού υλικού ξαναμπήκαν στον χορό των κινητοποιήσεων, διακόπτοντας και πάλι τις σχετικές προμήθειες σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Διαμαρτύρονται για τη μη εξόφληση του χρέους του Δημοσίου απέναντί τους από το 2005, που ξεπερνά τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.



Την Τρίτη, οι προμηθευτές θα επιχειρήσουν να αποσύρουν ορθοπεδικά υλικά από το Γενικό Κρατικό Αθηνών και το Ασκληπιείο της Βούλας, ενώ έχουν προγραμματίσει να προβούν σε αποσύρσεις υλικών και από άλλα νοσοκομεία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις