Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΕΙΝΚΥΛ): Πρέπει να τους σταματήσουμε.



ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

Στην συνέλευση της Τετάρτης 4/9/13 της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτηρίων και ΚΥ συζητήθηκαν, και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Η δικομματική κυβέρνηση της τρόικας και του κεφαλαίου περνάει στην τελική της επίθεση ενάντια στα τελευταία ίχνη κοινωνικών αγαθών και ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Τα μέτρα εντάσσονται στο σχέδιο συνολικότερης υποβάθμισης των υπηρεσιών υγείας.

    Μείωση κατά 30% των λειτουργικών δαπανών για την Υγεία το 2014 και μεταφορά του κόστους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους πολίτες (εισιτήριο 25 € για εισαγωγή στα Δημόσια Νοσοκομεία από το 2014, αύξηση συμμετοχής ασφαλισμένων σε φάρμακα και εξετάσεις, αύξηση λίστας φαρμάκων εκτός ασφαλιστικής κάλυψης, συρρίκνωση ασφαλιστικών παροχών υγείας). Όλα αυτά προωθούνται ενώ ταυτόχρονα εμπεδώνεται στη συνείδηση των πολιτών ότι η υγεία είναι υπηρεσία-εμπόρευμα που αγοράζεται και όχι κοινωνικό αγαθό.

    Πρόγραμμα καταργήσεων – συγχωνεύσεων δημόσιων δομών και υπηρεσιών υγείας και διαθεσιμότητας – κινητικότητας προσωπικού ΕΣΥ, με ταυτόχρονη μείωση του μισθολογικού του κόστους (χαμηλά αμειβόμενο ευέλικτο δυναμικό).

    Απόπειρα εισαγωγής δύο ταχυτήτων εργασιακών σχέσεων στο ΕΣΥ, πλήρους αποκλειστικής και μερικής απασχόλησης με ταυτόχρονη άσκηση ιδιωτικού επαγγέλματος.

    Προώθηση της λειτουργίας των δημόσιων δομών που θα απομείνουν με κριτήρια ιδιωτικών επιχειρηματικών μονάδων και συρρίκνωση της κρατικής χρηματοδότησής τους.

    Εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι που συνεχώς αυξάνονται δεν έχουν καμία πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η Κυβέρνηση προσπαθεί να εξαπατήσει το λαό με το «εισιτήριο υγείας» που προωθεί γιατί θα δοθεί σε πολύ μικρό ποσοστό ανασφάλιστων χωρίς να καλύπτει φάρμακα και νοσηλεία που έχουν ανάγκη.

Το ΓΝΛ σκόπιμα υποβαθμίζεται ώστε να αλλάξει χαρακτήρα πολύ σύντομα.

    Από 16/8 δε λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος
    Βασικές αιματολογικές εξετάσεις δε γίνονται
    Δεν μπορούν να ελεγχθούν τα παράγωγα αίματος για να πραγματοποιηθούν μεταγγίσεις
    Δεν υπάρχουν πλέον συμβάσεις για προμήθεια βασικών χειρουργικών υλικών (π.χ. ορθοπαιδικά υλικά)

Αυτές οι ελλείψεις ήρθαν να προστεθούν στις πολλές ελλείψεις που είχαμε δημοσιοποιήσει στις 4/6/2013 και οι οποίες παραμένουν στο σύνολό τους.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ελλείψεων και των ελλείψεων προσωπικού είναι η λειτουργία του ΓΝΛ να είναι πια οριακή για την ασφάλεια των ασθενών. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Νοσοκομείου καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μη θρηνήσουμε θύματα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

    Καμία συγχώνευση-κατάργηση Νοσοκομείων – Κλινικών.
    Αναβάθμιση όλων των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών Υγείας με πλήρη χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Να στελεχωθούν άμεσα τα Νοσοκομεία με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.
    Ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας για όλους, με πλήρη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια στην Υγεία (5€ στα Εξωτερικά Ιατρεία, 25€ για εισαγωγή).
    ΟΧΙ στις απολύσεις-διαθεσιμότητες στο Δημόσιο Τομέα.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

    Συμμετοχή στη 48ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 Σεπτέμβρη και στις δράσεις που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ για την προετοιμασία της απεργίας. Στις 19 Σεπτέμβρη νέα Γενική Συνέλευση για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
    Συμμετοχή στη σύσκεψη του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ και των σωματείων των Νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλίας και Βορείου Ελλάδας στις 7/9/13 στη Θεσσαλονίκη
    Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 7/9/13 στα πλαίσια των εγκαινίων της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη
    Διοργάνωση εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση του λαού της Λάρισας για την κατάσταση στο ΓΝΛ τις επόμενες 2 εβδομάδες, με ανοιχτή πρόσκληση στα πρωτοβάθμια σωματεία στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ

ΚΑΜΜΙΑ ΚΛΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Δημοφιλείς αναρτήσεις