Σε οικονομικό αδιέξοδο το νοσοκομείο Παπαγεωργίου

  • (1)

Απλήρωτοι οι 1.450 εργαζόμενοι

Σε αδυναμία καταβολής των μισθών στους 1.450 εργαζόμενους έχει οδηγηθεί η διοίκηση του νοσοκομείου Παπαγεωργίου καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία δεν καταβάλουν εδώ και δύο χρόνια τα χρέη για τα νοσήλια ενώ η κρατική επιχορήγηση αρκεί μόνο για την κάλυψη του 60% της μισθοδοσίας. Το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται το νοσοκομείο καθιστά προβληματική τη λειτουργία του, επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Παπαγεωργίου, Γεώργιος Χριστόπουλος.

«Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου δεν επιχορηγείται ισότιμα με τα άλλα νοσοκομεία. Ενώ στα άλλα νοσοκομεία με την κρατική επιχορήγηση καλύπτεται το 100% της μισθοδοσίας στο Παπαγεωργίου αρκεί μόνο για το 60%. Μας λείπουν 1.700.000 Ευρώ για να καταβάλουμε τους μισθούς του Φεβρουαρίου ενώ τους προηγούμενους τέσσερις μήνες εξασφαλίζαμε στο παρά πέντε χρήματα για να πληρώσουμε τους μισθούς» ανέφερε ο κ Χριστόπουλος. 

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο κ Χριστόπουλος, το 2012 το Παπαγεωργίου πήρε κρατική επιχορήγηση 26,8 εκατομμύρια ενώ το κόστος της μισθοδοσίας ήταν 41 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων στο νοσοκομείο ανέρχονται στα 187 εκατομμύρια ενώ το χρέος του Παπαγεωργίου προς τους προμηθευτές είναι 78 εκατομμύρια ευρώ. 

«Πέρσι δόθηκαν μία φορά 300 εκατομμύρια ευρώ και άλλη μια φορά 110 εκατομμύρια για να πληρώσουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας τα χρέη στους προμηθευτές. 

Το Παπαγεωργίου δεν πήρε τίποτα από αυτά τα χρήματα . Τουλάχιστον αν παίρναμε αυτά που μας χρωστάνε τα ταμεία θα μπορούσαμε και τους προμηθευτές να πληρώσουμε και τους μισθούς των εργαζομένων, οι αντοχές των οποίων έχουν εξαντληθεί. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δεν είναι υψηλόμισθοι και μετά τα μέσα του μήνα αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. 

Ζητάμε ισότιμη μεταχείριση και ισότιμη επιχορήγηση γιατί το Παπαγεωργίου όχι μόνο δεν υστερεί από τα άλλα νοσοκομεία αλλά είναι ένα πολύ καλό νοσοκομείο και προσφέρει πολύ καλές υπηρεσίες» πρόσθεσε ο κ. Χριστόπουλος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις