Απόφαση του Γενικού Συμβούλιου στις 10 μάρτη(ΠΟΕΔΗΝ)

ΠΟΕΔΗΝ

ΑΘΗΝΑ 11/3/09
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 79



ΑΠΟΦΑΣΗ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
10/03/09


Το 12ο Συνέδριο που έγινε 10-13 Φεβρουαρίου στην Αθήνα κύλισε σε δημοκρατικά πλαίσια και επιβεβαίωσε τους βασικούς άξονες που επιδιώκουμε στις διεκδικήσεις μας για Δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας – Πρόνοιας με εργαζόμενους μόνιμους Δημόσιους Υπαλλήλους που θα έχουν αξιοπρεπείς αμοιβές.
Καταγγέλλουμε την στάση της συναδέλφου Φιλιππάτου που συμμετείχε σε διασπαστική Ομοσπονδία (ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ) και ταυτόχρονα απαιτούσε να εκλεγεί μέσω της ΠΟΕΔΗΝ αντιπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ για να διατηρήσει και να ανανεώσει την ιδιότητα ως Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ και να απολαμβάνει Συνδικαλιστικής Ασυλίας. Την ίδια στιγμή επιδιώκει να χειραγωγήσει τη λειτουργία του Σωματείου ΠΑΤΗΣΙΩΝ προκαλώντας αντιδράσεις με τις εχθρικές ενέργειες σε βάρος του Σωματείου.
Έστειλε το Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ στα δικαστήρια για να ανατρέψει την απόφαση του σώματος να εκπέσει από σύνεδρος. Είναι ταυτόχρονα πρόεδρος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Α΄ ΔΥΠΕ και αντί συνδικαλιστικής δράσης παίρνει συνεντεύξεις σε κρινόμενους συναδέλφους. Όλα αυτά απάδουν με την συνδικαλιστική ιδιότητα και τα αποδοκιμάζουμε ως λειτουργία και πρακτική.
Ελάχιστοι Συνδικαλιστικοί Φορείς πρωτοστατούσης της ΠΟΕΔΗΝ και βέβαια όχι τα διασπαστικά Σωματεία (ΠΑΣΥΝΟ – ΠΑΣΟΝΟΠ) που είναι προέκταση των επιλογών του ΥΥΚΑ, υπερασπιζόμαστε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με εργαζόμενους Δημόσιους Υπάλληλους καλά αμειβόμενους. Στηλιτεύουμε την Ιδιωτικοποίηση και την μείωση των δημοσίων δαπανών χρηματοδότησης των κοινωνικών υπηρεσιών ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ. Ο πρόσφατα ψηφισθείς Προϋπολογισμός του έτους 2009, που είναι υπό αναθεώρηση με το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης που υπέβαλλε η κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την πίεση που ασκείται για περαιτέρω μείωση των Δημόσιων Δαπανών προβλέπει χρηματοδότηση της Υγείας 2,4% επί του ΑΕΠ.
Υπενθυμίζουμε η κυβέρνηση της Ν.Δ. το 2004 παρέλαβε Προϋπολογισμό με χρηματοδότηση 3% επί του ΑΕΠ. Δεσμεύτηκε προεκλογικά ότι θα αυξηθεί 1% όπως επίσης υποσχέθηκε την καταπολέμηση της διαφθοράς και της σπατάλης με τους πόρους να επανεπενδύονται στο σύστημα. Εν τούτοις μείωσε στο 2,4% την χρηματοδότηση. Οι κατασκευές νέων νοσοκομείων από κοινοτικούς πόρους και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων εγκαταλείφθηκε. Προκρίθηκε η διαδικασία των μικτών ΣΔΙΤ κατασκευών και παροχής υπηρεσιών. Έτσι χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι υλοποίησης ανέλαβαν μεγάλοι επιχειρηματίες σε υπηρεσίες Υγείας που επιδιώκουν το management προκειμένου να αποκομίσουν μεγάλα κέρδη σε βάρος των πολιτών, των ασφαλιστικών ταμείων και του κράτους.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Στη στελέχωση των υπηρεσιών έχουμε τεράστια απόκλιση λόγων και έργων. Με τη μείωση του προσωπικού η κυβέρνηση επιδιώκει την υποβάθμιση, την απαξίωση και συρρίκνωση των υπηρεσιών και την έμμεση στροφή των πολιτών στην ιδιωτική υγεία. Επικαλούνται δήθεν τις καθυστερήσεις του ΑΣΕΠ για τις ελλείψεις όταν την τελευταία πενταετία έφυγαν 10.000 εργαζόμενοι από το σύστημα και προσελήφθηκαν 5.000. Θα ήταν χρήσιμο να έδινε στοιχεία το Υπουργείο Υγείας απογραφής του προσωπικού που υπηρετεί 31-12-2008 για να συγκρίνουμε με το προσωπικού που υπηρετούσε 31-12-2005 (86.000).
Η διάταξη που κατατέθηκε στη βουλή για παραγκωνισμό του ΑΣΕΠ στις προσλήψεις ήταν αντισυνταγματική. Θεατρική ενέργεια του Υπουργού Υγείας κου Αβραμόπουλου για δημιουργία, άλλοθι ότι δήθεν φταίει το κακό ΑΣΕΠ για τις ελλείψεις. Πως είναι δυνατόν να μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να εκδίδει αποτελέσματα σε δύο μήνες στις Πανελλαδικές εξετάσεις με τη συμμετοχή 150.000 μαθητών με δύο βαθμολογητές και να καθυστερεί την έκδοση αποτελεσμάτων το ΑΣΕΠ;
Η πραγματικότητα είναι ότι εγράφησαν στο Προϋπολογισμό του 2009 10 εκατομμύρια ευρώ που αναλογούν σε 600 προσλήψεις. Γι’ αυτό γίνεται πάρτυ με ελαστικές μορφές απασχόλησης, Συμβάσεις ορισμένου χρόνου (12μηνα, 8μηνα) – επικουρικοί, STAGE, προσλήψεις από τους Ε.Λ.ΑΠ.Ι., προσλήψεις από εταιρείες που πουλάνε υπερτιμημένα μηχανήματα. Διαφεύγουν απαραίτητοι πόροι από τα ασφαλιστικά ταμεία με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Οι υπηρεσίες στήριξης δόθηκαν στον ιδιωτικό τομέα σε εργολάβους, που απασχολούν ανασφάλιστους εργαζόμενους σε σύγχρονα σκλαβοπάζαρα. Το κόστος εργασίας είναι το μισό από αυτά που εισπράττουν από τα νοσοκομεία. Δεν τηρείται η Εργατική Νομοθεσία και οι συμβατικές υποχρεώσεις που κατ’ επίφαση παρακολουθούνται από τριμελής Επιτροπές των Νοσοκομείων. (Αριθμός εργαζομένων, χώροι καθαριότητας κλπ). Θέση μας δεν μπορεί να είναι η μονιμοποίηση όσων εργάζονται στους εργολάβους που είναι άποψη παρατάξεων και τέθηκε στο Συνέδριο. Θέση μας είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε θέσεις κοινωνικής εργασίας με αντιμισθία Δημοσίου με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Υπάρχουν ασφαλώς απολυμένοι εργαζόμενοι κοντά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που μπορούν να προσληφθούν και να αποκτήσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Θέση σαφή που απαντάει και στο καταλογισμό εκ μέρους παρατάξεων αναλγησίας στο Προεδρείο του Συνεδρίου για την σειρά παρέμβασης εκπροσώπου του Σωματείου της άτυχης εργάτριας Κων/νας Κούνεβας.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Πολλές φορές έχουν μπει στο στόχαστρο τα μειωμένα όρια ηλικίας των γυναικών – μητέρων. Πρόσχημα είναι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που θα εκδοθεί 26 Μάρτη και από διαρροές προκύπτει ότι εξισώνονται τα όρια ηλικίας Γυναικών – Ανδρών εργαζομένων στο Δημόσιο. Την στιγμή που εορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και έχουμε τρομερή υπογεννητικότητα, η κυβέρνηση επέλεξε να μας υπενθυμίσει την υποχρέωσή της για εξίσωση των ορίων ηλικίας.
Σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ αγωνιστικά θα απαντήσουμε στις προθέσεις της κυβέρνησης.
Τα ταμεία αντιμετωπίζουν τρομακτικό πρόβλημα βιωσιμότητας.
Το κράτος οφείλει 11 δις Ευρώ από θεσμοθετημένες υποχρεώσεις χρηματοδότησης, 7 δις ευρώ είναι η εισφοροδιαφυγή, 3,8 δις είναι οι δαπάνες υγείας, 8 δις, οι απώλειες από μετοχές στο χρηματιστήριο και τα δομημένα ομόλογα.
Οξύτερα είναι τα προβλήματα των ταμείων του Δημοσίου. Ο ΟΠΑΔ εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης από το κράτος, της άκρατης συνταγογραφίας, της διαφθοράς κινδυνεύει με κατάρρευση, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να πληρώνουν φάρμακα και ιατρούς. Είναι ανάλγητη η κυβέρνηση που δεν λαμβάνει μέριμνα για την επίλυση αυτού του μείζονος προβλήματος με τους συνταξιούχους να μην μπορούν να αγοράζουν τα φάρμακά τους.
Η κυβέρνηση των δομημένων ομολόγων των ανήξερων διοικητών των ταμείων που έκαναν «Μπίζνες» χωρίς κανείς να καταλήξει στη φυλακή έχει μεγάλη πολιτική και ποινική ευθύνη. Το ταμείο Πρόνοιας αδυνατεί να πληρώσει το εφ’ άπαξ σε 15.300 δικαιούχους που κάποιοι από αυτούς έχουν χάσει τη ζωή τους. Αυτό συμβαίνει γιατί η κυβέρνηση φόρτωσε στο ταμείο την χορήγηση αναδρομικών στους δικαστικούς 1δις 300 εκατομμύρια ευρώ. Η κυβέρνηση πρότεινε στην ΑΔΕΔΥ τον δανεισμό του ταμείου με 650 εκατομμύρια ευρώ με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για την εξυπηρέτηση των δικαιούχων. Η υποθήκευση όμως των εσόδων επόμενων χρόνων με δάνειο καθιστά προβληματική τη βιωσιμότητα του ταμείου.
Η ΑΔΕΔΥ οργάνωσε κινητοποιήσεις, κατάληψη του ταμείου που θα μπορούσε όμως να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή ειδικά συνταξιούχων. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απαξιώνουν το Συνδικαλιστικό Κίνημα που είναι ανάχωμα στα περιοριστικά μέτρα που προτίθεται να ασκήσει η κυβέρνηση. Οι πολίτες δείχνουν ότι εμπιστεύονται το θεσμικό ρόλο του Σ.Κ. γι’ αυτό σε τελευταία γκάλοπ θεωρείται πιο αξιόπιστος φορέας σε ποσοστό 46% στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Το πόρισμα ΜΠΕΧΡΑΚΗ για την αναμόρφωση του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΒΑΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ εξαιρεί από ένταξη στο ΒΑΕ όλα τα επαγγέλματα των νοσοκομείων. Εκτός από τον αποκλεισμό των επαγγελμάτων Υγείας του Δημοσίου αποχαρακτηρίζει ήδη ενταγμένα επαγγέλματα των Νοσοκομείων του Ιδιωτικού τομέα με στόχο να αβαντάρει τους επιχειρηματίες και εργολάβους υγείας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η οικονομική κρίση προϋπήρχε.
Με δημιουργική Λογιστική το έλλειμμα τα έτη 2007 και 2008 διατηρήθηκε κάτω από 3%. Η EUROSTAT ήδη αναθεώρησε αυτά τα στοιχεία και το επίσημο χρέος ξεπέρασε το όριο επιτήρησης 3%.
Ξεπουλήθηκαν από την κυβέρνηση Δημόσιες Επιχειρήσεις, Λιμάνια, ΟΤΕ. Κατήργησε το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Μείωσε τη φορολογία κερδών των επιχειρήσεων, τα έσοδα κατέρρευσαν, οι δαπάνες αυξήθηκαν κυρίως στη διαφθορά και τη σπατάλη, μειώνοντας ταυτόχρονα τις κοινωνικές δαπάνες.
Η πολιτική θεοποίησης των Αγορών των GOLDEN BOYS, των χρηματιστηρίων, η αυτορύθμιση των αγορών κατέρρευσε. Οι εργαζόμενοι πληρώνουν την κρίση και όλες οι χώρες προσπαθούν να επιβάλλουν κανόνες διαφάνειας και κρατικού ελέγχου της αγοράς. Την αποκατάσταση της ισορροπίας των αγορών που προκάλεσε η οικονομική κρίση να πληρώσουν όσοι πλούτισαν με τις ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ στοχοποιούν τους Δημοσίους Υπαλλήλους ως δήθεν μόνιμοι υπάλληλοι με εργασιακή ασφάλεια και υψηλές αμοιβές.
Στρώνεται το χαλί για να παρθούν μέτρα σε βάρος μας. Πιέζουν οι ισχυροί, πιέζουν οι τραπεζίτες που τους χάρισε το Κράτος 28 δις χωρίς να τα προωθούν στην πραγματική οικονομία.
Τα επιτόκια πέφτουν, η Ελλάδα δανείζεται όμως με 6% όταν οι άλλες χώρες δανείζονται με 2,5 % υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας.

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι Αυξήσεις που χορηγούνται τα τελευταία πέντε χρόνια είναι κάτω από τον πληθωρισμό και όχι στο σύνολο των αποδοχών.
Η κυβέρνηση παγώνει τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων για το έτος 2009 δεν τιμαριθμοποιεί τη φορολογική κλίμακα, μεταθέτει την ψήφιση νέου Μισθολογίου για μετά το έτος 2011. Τελευταίο Μισθολόγιο θεσμοθετήθηκε το έτος 2003 με αυξήσεις 7 - 8% , το οποίο αν και καταγγείλαμε ήταν η τελευταία χρονιά που πήραμε αυξήσεις πάνω του πληθωρισμού.
Δεν μας χορηγείται το επίδομα των 176 ευρώ. Οι Ειδικοί Λογαριασμοί συγκεντρώθηκαν για διαχείριση στο Υπουργείο Οικονομικών όχι για χρηματοδότηση νέου Μισθολογίου αλλά για την κάλυψη της ΜΑΥΡΗΣ ΤΡΥΠΑΣ. Απαιτήσαμε την χορήγηση σε τέσσερις δόσεις του επιδόματος των 176 ευρώ και η κυβέρνηση αρνήθηκε (4Χ44€).
Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη ίσως οδηγήσει σε αρνητικές αποφάσεις ( παραπομπή στο ΑΕΔ ) για την αναδρομική χορήγηση του επιδόματος των 176€ παρά την τελεσιδικία υπέρ της χορήγησης στον Άρειο Πάγο με στόχο να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός.

ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ
Σε κάθε εφαρμογή νέου Μισθολογίου που αυξάνονταν οι βασικοί μισθοί, το ωρομίσθιο υπολογιζόταν σε κλάσμα με υψηλότερο παρανομαστή.
Από το 1/100 τη δεκαετία του 1980, ανέβηκε στο 1/150 με τον Ν. 2470/1997 και κατάληξε στο 1/200 με τον Ν. 3202/2003. Πρότασή μας να διαφοροποιηθεί το ωρομίσθιο των εργαζόμενων των Νοσοκομείων από άλλους εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα λόγω των συνθηκών εργασίας. Να διπλασιασθεί σε δύο δόσεις με υπολογισμό στο 1/100 επί των μισθολογικών κλιμακίων.
Αν και ο πληθωρισμός πέφτει η ακρίβεια των ειδών συνεχίζεται και σε αυτό συμβάλλει και το κράτος με τις τιμές των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.
Ζητάμε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας. Ο Υπουργός Υγείας κος Δημήτρης Αβραμόπουλος που καλλιεργεί το έδαφος για την προσωπική πολιτική ανέλιξή του, αρνείται την διαβούλευση με την ΠΟΕΔΗΝ. Δεν έστειλε καν εκπρόσωπο στο 12ο Συνέδριο. Συνηθίζει να διαβουλεύεται με όσους εκμαυλίζει όπως η ΠΑΣΥΝΟ και η δοτή Διοίκηση της Ε.Ν.Ε.
Πριν τον ανασχηματισμό έταξε προσλήψεις, το επίδομα των 176 ευρώ προεξοφλώντας την αποχώρησή του από το Υπουργείο Υγείας. Τώρα που έμεινε ξέχασε την υπόσχεση και μοιράζει μόνο μεταπτυχιακούς τίτλους από Ιδιωτικά Πανεπιστήμια του εξωτερικού σε συνεργασία με τη δοτή Διοίκηση της Ε.Ν.Ε.
Αν και στους Ιατρούς και τους υπαλλήλους της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας χορήγησε αυξήσεις, στους εργαζόμενους των Νοσοκομείων ΑΡΝΕΙΤΑΙ. Οι Νοσηλευτές στήριξαν τις κινητοποιήσεις των Ιατρών είναι αδιανόητο να μην βοηθήσουν τις δικές μας κινητοποιήσεις.



ΕΞΩΔΙΚΟ
Καταθέσαμε εξώδικο στηριζόμενο στην Νομοθεσία και τις Κοινοτικές Οδηγίες σχετικά με τα ωράρια εργασίας.
Η Νομοθεσία και οι Κοινοτικές οδηγίες περιλαμβάνουν την χορήγηση δύο ΡΕΠΟ την εβδομάδα, μία νυχτερινή βάρδια την εβδομάδα, την 12ωρη ανάπαυση μεταξύ δύο βαρδιών. Τα χρωστούμενα ΡΕΠΟ, το πρωί – νύχτα ή απόγευμα – πρωί τα συνεχόμενα νυχτέρια είναι επώδυνα για τους εργαζόμενους ειδικά για τις μητέρες.
Ζητάμε την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού για να σταματήσει η επαγγελματική εξουθένωση (BURN - OUT), η υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας.
Ζητάμε οι Διευθύντριες Νοσηλευτικής να μην σταθούν απέναντί μας με ιμάντα την ΠΑΣΥΝΟ – Δοτή Διοίκηση Ε.Ν.Ε.
Οι Διευθύντριες δεν είναι αντίπαλοί μας. Οι Διοικήσεις και ο Υπουργός Υγείας είναι συνυπεύθυνοι γι’ αυτήν την κατάσταση. Ο Υπουργός Υγείας ανακοινώνει ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού. Γιατί λοιπόν είναι κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ( 150 κρεβάτια ). Το Αττικό εφημερεύει έως τις 10:00μ.μ, Νοσοκομεία κλείνουν τμήματα και δραστηριότητες. Η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση καταρρέει λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης και στελέχωσης. Δέσμευση της χώρας για την χρηματοδότηση του προγράμματος Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν να λειτουργήσουν 20 Ψυχιατρικοί Τομείς στα Γενικά Νοσοκομεία. Η κυβέρνηση της Ν.Δ παρέλαβε 11 τμήματα το 2004 και τα μείωσε σε 9 αφού έκλεισε η κλινική του ΘΡΙΑΣΙΟΥ λόγω ελλείψεως προσωπικού και υπολειτουργεί του Αττικού ( μόνο εκούσιες εισαγωγές ).
Η Πρόνοια καταρρέει με ιδιώτες να αναλαμβάνουν την πιστοποίηση των Δημόσιων Φορέων.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΥΥΚΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ
Απευθύνουμε ανοικτή στον Υπουργό Υγείας κο Αβραμόπουλο να συμβάλλει στην οικονομική κρίση με περιστολή δαπανών και εξοικονόμηση πόρων με τα εξής μέτρα.
• Ρύθμιση χρεών των Νοσοκομείων με τους Προμηθευτές και έκπτωση 20%. Μείωση των Γενικών Γραμματειών του Υπουργείου σε δύο ( Υγείας και Πρόνοιας ).
• Κατάργηση του ΣΕΥΠ και μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Με την κατάργηση του Σώματος εκτός του οικονομικού οφέλους θα έχουμε όφελος σε προσωπικό που θα επιστρέψει στα Νοσοκομεία.
• Μείωση των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων
• Μείωση των Μισθών των Διοικητών και Αναπληρωτών.
• Κατάργηση των Αντιπροέδρων των Νοσοκομείων.
• Κατάργηση Υποδιοικητών Προμηθειών
Άμεσα μέτρα που θα εξοικονομήσουν πόρους για επένδυση στο σύστημα. (500 εκ. ευρώ ετησίως).

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Αποφασίζουμε ΔΥΟ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.
Ά κύκλος από 11/03/2009 έως 10/04/2009
΄Β κύκλος από 25/04/2009 έως τέλος Μάη 2009
Στον Α’ κύκλο. Ενημέρωση όλων των εργαζομένων με περιφερειακές συσκέψεις. Γενικές συνελεύσεις στα Νοσοκομεία. Δημοσιοποίηση στα Μ.Μ.Ε. των σημείων του ΕΞΩΔΙΚΟΥ. ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ στα Νοσοκομεία από 7π.μ. έως 10π.μ. με συγκεντρώσεις εργαζομένων στα προαύλια των Νοσοκομείων. Συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ στις 2 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.
Εκτελεστική επιτροπή τέλος του μήνα για εκτίμηση της κατάστασης.
Στον Β΄ κύκλο θα πραγματοποιήσουμε Κινητοποιήσεις ανά υγειονομική περιφέρεια. Πανελλαδικές Κινητοποιήσεις. Δημιουργία γεγονότων στα Νοσοκομεία. Επιδιώκουμε την εφαρμογή του Νόμου και της Κοινοτικής Νομοθεσίας για τα ωράρια εργασίας και την ικανοποίηση του Διεκδικητικού πλαισίου μας. Επανεκτίμηση με Ε.Ε. και Γ.Σ.


ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

 ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
 Αύξηση της χρηματοδότησης για Υγεία –ΠΡΟΝΟΙΑ.
 Εφαρμογή της Νομοθεσίας και των Κοινοτικών οδηγιών για τα ωράρια εργασίας.
 Ένταξη στα ΒΑΕ των εργαζομένων των Νοσοκομείων σύμφωνα με την πρότασή μας.
 Εκδίωξη των εργολάβων για πρόσληψη Μονίμων υπαλλήλων με τον θεσμό της Κοινωνικής εργασίας.
 Καταβολή του Επιδόματος 176€. Αναδρομική καταβολή πενταετίας
 Διπλασιασμός του Ωρομισθίου.
 Καταβολή Νέου Μισθολογίου με βασικό μισθό 1350€.
 Χρηματοδότηση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης (ΟΠΑΔ, ταμείο πρόνοιας).
 Περιστολή δαπανών από την καταπολέμηση της σπατάλης και της διαφθοράς.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις