Στάσεις και απεργίες από την ΑΔΕΔΥ για ΤΠΔΥ και ΟΠΑΔ

Τεταρτη, 21 Ιανουαριος 2009 13:11

Επιστολή απέστειλε η ΑΔΕΔΥ προς τους Υπουργούς μεταξύ αυτών και ο κ. Αβραμόπουλος για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον ΟΠΑΔ και που δυσχεραίνει την θέση χιλιάδων υπαλλήλων και συνταξιούχων. Η ΑΔΕΔΥ ενημερώνει για στάση εργασίας που εξαγγέλει για τις 28/1 και προειδοποιεί ότι εάν δεν δοθούν λύσεις στα προβλήματα από τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει στάσεις και απεργίες σε εβδομαδιαία αλλά και καθημερινή συχνότητα. Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριοι Υπουργοί,
Η κατάσταση στο Ταμείο Πρόνοιας και τον ΟΠΑΔ είναι πλέον εκτός κάθε λογικού ορίου, επικίνδυνη και απαράδεκτη για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους του Δημοσίου.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει έγκαιρα και πιεστικά ενημερώσει για το θέμα και τις προτάσεις της την Κυβέρνηση. Η ευθύνη είναι τεράστια και όσο τα δεδομένα χειροτερεύουν η αδιαφορία γίνεται πρόκληση.
Τα όρια έχουν ήδη εξαντληθεί και εκ των πραγμάτων η στάση μας κλιμακώνεται από τη δυναμική των κινητοποιήσεων στην απεργιακή σύγκρουση.
Στις 28/1/2009 προχωράμε σε μια ακόμη πανελλαδική στάση εργασίας που για τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας διευρύνεται με τη μορφή της 24ωρης απεργίας εξαιτίας και των σοβαρών θεσμικών εκκρεμοτήτων στη λειτουργία της υπηρεσίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 13.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, συνεχίζουμε με απεργία το Φεβρουάριο.
Εάν σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν προκύψουν άμεσες λύσεις η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πυκνώνει εβδομαδιαία και αμέσως μετά καθημερινά, εναλλασσόμενες και μόνιμες αγωνιστικές, απεργιακές μορφές.
Στην τελική ευθεία των νέων αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι καθαρό ότι δεν υπάρχουν άλλες επιλογές` για τα συναρμόδια Υπουργεία και την Κυβέρνηση από την άμεση, έμπρακτη, αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις