Κινητοποιήσεις

12.12.2013

Συνέχεια των κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ ενάντια στη βίαιη ανατροπή του Υγειονομικού Χάρτη της χώρας και τις καταργήσεις Υπηρεσιών, Κλάδων, Ειδικοτήτων των Νοσοκομείων που επιχειρεί η κυβέρνηση

ΑΘΗΝΑ 12/12/2013
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2463
ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ
Συνάδελφοι,
Την Τετάρτη 11/12/2013 πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ με μεγάλη συμμετοχή των Υγειονομικών στην 24ωρη απεργία και στη Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας. Διαμαρτυρηθήκαμε για άλλη μία φορά κατά των αποφάσεων του Υπουργού Υγείας που επιφέρουν βίαιες αλλαγές στον Υγειονομικό Χάρτη της χώρας (καταργήσεις Γενικών Νοσοκομείων, καταργήσεις Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, καταργήσεις Κλινών, Κλινικών και Οργανικών θέσεων) και ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ Υπηρεσιών, Κλάδων, Ειδικοτήτων στο σύνολό τους.
Στο στόχαστρο βρίσκονται οι Οδηγοί Τεχνικού των Νοσοκομείων που ήδη συλλέγονται στοιχεία των υπηρεσιακών τους φακέλων προκειμένου εντός των επόμενων ημερών να τεθούν εν συνόλω σε Διαθεσιμότητα. Ταυτόχρονα θα καταργηθεί ο κλάδος από τους Οργανισμούς των Νοσοκομείων.
Οι Οδηγοί των Νοσοκομείων δεν διαθέτουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων για να υπηρετήσουν στο ΕΚΑΒ. Παράλληλα είναι κλάδος υπέρ απαραίτητος για τα Νοσοκομεία καθ' ότι εκτελούν εργασίες που δεν μπορούν να αντικατασταθούν στη καθημερινότητά τους από το ΕΚΑΒ (εσωτερικές διακομιδές, αιμοδοσίες, δρομολόγια μεταφοράς υγειονομικού υλικού, τροφίμων, εξετάσεων κ.α.).
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε (κατά τη διάρκεια της Συγκέντρωσης έξω από το Υπουργείο Υγείας) Αντιπροσωπείας Οδηγών και της Διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείο Υγείας κο. Καλλίρη, επιβεβαιώθηκε η απόφαση του Υπουργού Υγείας για άμεση κατάργηση του κλάδου των Οδηγών στα Νοσοκομεία και η εν συνόλω Διαθεσιμότητα των υπηρετούντων Οδηγών προκειμένου να διατεθούν στο ΕΚΑΒ.
Μάλιστα ανέφερε ότι θα περάσει τροπολογία στην Βουλή ώστε να καλύπτονται οι οδηγοί που δεν διαθέτουν τα τυπικά προσόντα. Οι ανάγκες των Νοσοκομείων είπε ο Γενικός Γραμματέας θα καλύπτονται από το ΕΚΑΒ με μετακινήσεις Οδηγών (με ρουσφετολογικά κριτήρια όπως οι τρίμηνες μετακινήσεις προσωπικού στα καταργημένα Νοσοκομεία).
Δεν θα επιτρέψουμε την βήμα – βήμα κατάργηση ειδικοτήτων, κλάδων, υπηρεσιών των Νοσοκομείων και την παράδοση τους στον ιδιωτικό τομέα.
Συνεχίζουμε τον αγώνα με αιχμή τους οδηγούς των Νοσοκομείων.
• Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων να προγραμματίσουν δυναμικές τοπικές μορφές δράσης την Πέμπτη 12/12/2013 και Παρασκευή 13/12/2013.
• Την Δευτέρα 16/12/13 ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00π.μ. – 15:00μ.μ. και Συγκέντρωση 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας. Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν (ειδικά οι Οδηγοί).
Για την Περιφέρεια προκηρύσσουμε 24ωρη Απεργία την ΔΕΥΤΕΡΑ 16/12/2013 για τους Οδηγούς προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας.
Ταυτόχρονα καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων της Περιφέρειας να εξετάσουν αποφάσεις επέκτασης της Απεργίας στο σύνολο του προσωπικού.
Το Προσωπικό Ασφαλείας στους Οδηγούς είναι ευθύνη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία. Θέση της ΠΟΕΔΗΝ είναι να απεργήσει το σύνολο των Οδηγών και τα έκτακτα περιστατικά να καλείται το ΕΚΑΒ να αναλάβει.
Η θέση αυτή διαμορφώνεται εξαιτίας της απόφασης του Υπουργού Υγείας να καταργήσει τον κλάδο και να θέσει σε Διαθεσιμότητα το σύνολο των υπηρετούντων Οδηγών.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ   ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις