Έτοιμη η κινητικότητα για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία! Πότε βγαίνουν οι λίστες



Ρεπορτάζ Υγείας
02-12-2013
 

Έτοιμη η κινητικότητα για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία! Πότε βγαίνουν οι λίστες

Σε κινητικότητα μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στα ψυχιατρικά νοσοκομεία εντός των ημερών, κάτι βέβαια που γνωρίζουν εδώ και καιρό γι αυτό και βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Πότε βγαίνουν τα ονόματα
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Δευτέρα βράδυ (2.12) το αργότερο Τρίτη αναμένεται να βρίσκεται στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ο πλήρης κατάλογος των ονομάτων των εργαζομένων στα ψυχιατρικά νοσοκομεία της Αττικής αλλά και της Θεσσαλονίκης. Ήδη έχει γίνει η επεξεργασία των ονομάτων και μπαίνουν οι τελικές πινελιές πριν ο κύβος ριφθεί για τους εργαζόμενους. 

Η ανησυχία στους κόλπους των εργαζομένων είναι έκδηλη τις τελευταίες ημέρες ενώ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαιώνει ότι δε θα απολυθεί κανείς καθώς θα μεταφερθούν ολόκληρες οι κλινικές σε γενικά νοσοκομεία όπου και θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους. Δηλαδή ολόκληρα τμήματα με το προσωπικό, τα κρεβάτια αλλά και τα μηχανήματα θα …μετακομίσουν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα προκειμένου να συνεχίσουν να περιθάλπουν τους ασθενείς. 

Προβληματισμό ωστόσο προκαλεί η μεταφορά των ψυχικά πασχόντων δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις παρατηρούνται δύσκολες συμπεριφορές οι οποίες απαιτούν ειδικό χειρισμό. 

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα τμήματα όπως τα τεχνικά και αυτά της σίτισης θα κατανεμηθούν όπου υπάρχουν ανάγκες. Για παράδειγμα οι τεχνικοί των ψυχιατρικών νοσοκομείων αναμένεται να μεταπηδήσουν στις υγειονομικές περιφέρειες όπου και θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο τμήματα που θα καλύπτει τις τεχνικές ανάγκες όλων των νοσοκομείων.

Στα ψυχιατρικά νοσοκομεία πρόκειται να μείνουν ελάχιστοι πίσω όπου θα διατηρηθούν ορισμένες μόνο κλινικές.  

Οι εργαζόμενοι που θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας θα λάβουν… φύλλο πορείας και θα περιμένουν στη συνέχεια να βγει η θέση τους σε ΦΕΚ ώστε να εργασθούν και πάλι. 

Αναδημοσίευση από το iatropedia
 prolipsi1   Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επίταξης (υπηρεσιών των) γιατρών...


Γεωργιάδης: Ανοικτό το ενδεχόμενο επίταξης υπηρεσιών των γιατρών

Ζεστό – κρύο από τον υπουργό, ο οποίος καλεί παράλληλα σε διάλογο τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Δημοσίευση: 2 Δεκεμβρίου 2013

Την τακτική ζεστό – κρύο, εφαρμόζει ο υπουργός Υγείας στην κόντρα του με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.
Ο κ. Γεωργιάδης τους κάλεσε τη Δευτέρα σε διάλογο, λέγοντας ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί καμία απόφαση.
Λίγη ώρα αργότερα, όμως, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επίταξης υπηρεσιών από τους γιατρούς, σημειώνοντας ότι αποτελεί και αυτό ένα ακόμη εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης:
'Πράγματι, στα χέρια της κυβέρνησης υπάρχει κι αυτό το εργαλείο, αλλά σας είπα, εγώ γενικώς είμαι άνθρωπος του διαλόγου - παρά τη φήμη που με ακολουθεί'.

Βουλή

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής θα παρουσιαστούν οι βασικοί άξονες του σχεδίου και την Παρασκευή θα παραλάβει το πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης των γιατρών και γιατρών και των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ:
'Οι γιατροί και όλοι όσοι εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ, είναι προσκεκλημένοι σε αυτό τον ανοιχτό διάλογο και δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις', ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, για να σημειώσει:
'Τους καλώ, λοιπόν, με σεβασμό προς τους πολίτες να λήξουν την απεργία, ει δυνατόν και σήμερα. Διότι δεν είναι επιτρεπτό να ταλαιπωρούμε τόσο πολύ τον κόσμο.
Πιστεύω ότι αν αναλογιστούν και εκείνοι και τις καλές μας προθέσεις και τον ανοιχτό διάλογο και τη δική τους μεγάλη ευθύνη προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ θα λήξουν την απεργία'.

Αναδημοσίευση από το ιατροnet
 prolipsi1   Δεν υπάρχουν σχόλια:

2.500 γιατροί του ΕΟΠΥΥ προς απόλυση - Μεγάλη συμμετοχή στις απεργίες


Στους 2.500 οι προς απόλυση γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Πάνω από 90% είναι τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, σύμφωνα με πηγές από τους γιατρούς του Οργανισμού


2 Δεκεμβρίου 2013


Ξεπερνά τις αρχικές προβλέψεις ο αριθμός των γιατρών, οι οποίοι βλέπουν την έξοδο από τον ΕΟΠΥΥ.
Ο αριθμός εκείνων που έχουν 'χειρουργικές ειδικότητες΄ είναι 2.500, όπως προκύπτει από στοιχεία του Οργανισμού.
Οι επικείμενες απολύσεις έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των γιατρών και τη ρήξη με τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη (φωτό).
Την περασμένη Παρασκευή, πηγές από το υπουργείο Υγείας έκαναν λόγο ακόμη και για 'ξαφνικό θάνατο' του ΕΟΠΥΥ, εάν οι γιατροί δεν αναστείλουν την απεργία.

Εντυπώσεις

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, επιχειρήθηκε να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, με καθησυχαστικές αναφορές της υφυπουργού κ. Ζέττας Μακρή και ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού.
Η Ομοσπονδία των γιατρών εμμένει στις κινητοποιήσεις και έχει προκηρύξει κυλιόμενες απεργίες έως τις 9 Δεκεμβρίου, στις οποίες τα ποσοστά συμμετοχής ξεπερνούν το 90%.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, την Παρασκευή στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ Α και Β Πειραιά, η συμμετοχή στην απεργία ήταν της τάξης του 95,8%.

Ενδεικτικό είναι ότι οι μη απεργούντες γιατροί ήταν μόλις 14 άτομα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις