ΑΘΗΝΑ 20/06/2013
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1762



ΠΡΟΣ     ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

                Η κυβέρνηση πρόθυμη όπως πάντα στις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ μετά το πραξικοπηματικό λουκέτο που έβαλε στην ΕΡΤ συνεχίζει την καταστροφική πολιτική στο κοινωνικό κράτος συγχωνεύοντας καταργώντας Νοσοκομειακές Μονάδες.
                Πάνω από πενήντα μικρά και μεσαία Νοσοκομεία διασυνδέθηκαν με μεγαλύτερα ως ενιαία Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν. 4052/2011). Το ΚΛΙΜΑΚΙΟ της ΤΡΟΪΚΑ ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης της κατάργησής τους. Η κυβέρνηση άρχισε ήδη να διαρρέει πληροφορίες για λουκέτα σε Νοσοκομεία η μετατροπή τους σε Κέντρα Υγείας αστικού τύπου.
                Το προσωπικό των καταργημένων Νοσοκομείων κινδυνεύει να μείνει χωρίς οργανική κάλυψη. Έτσι τίθεται σε διαδικασία κινητικότητας ή απόλυσης. Ταυτόχρονα οι Οργανισμοί των Νοσοκομείων «μαγειρεύονται» μεγάλο χρονικό διάστημα με προφανή μεθόδευση την περαιτέρω μείωση τμημάτων, κλινών, κλινικών και Οργανικών θέσεων.
                Η κυβέρνηση επιδιώκει από τη διαδικασία των καταργήσεων Νοσοκομείων να επιτύχει:
§         Την κάλυψη των μεγάλων κενών που επιδεινώθηκε από τις Μνημονιακές πολιτικές (μηδενικές προσλήψεις, αθρόες συνταξιοδοτήσεις, εργασιακή εφεδρεία), με μετακινήσεις προσωπικού σε μεγάλες αποστάσεις διαλύοντας οικογενειακούς προγραμματισμούς.
Ήδη ξεκίνησαν οι μετακινήσεις προσωπικού από Νοσοκομεία που έχουν τεθεί στο στόχαστρο των ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ.
§         Την συμβολή του Υπουργού Υγείας στην κυβερνητική δέσμευση προς την ΤΡΟΪΚΑ για την επίτευξη του στόχου των διαθεσιμοτήτων και απολύσεων.
                Το κλιμάκιο της ΤΡΟΪΚΑ διαπίστωσε χρηματοδοτικό κενό στον ΕΟΠΥΥ πάνω από 1,5 δις ευρώ και η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του συστήματος Πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

                Οφείλονται στους Υγειονομικούς δεδουλευμένα, νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες από το έτος 2011.
Η βάρβαρη πολιτική ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Την ΠΕΜΠΤΗ 27/06/2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ 5ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10Π.Μ. – 3Μ.Μ.



Συγκεντρώσεις 11π.μ.
§         Για την ΑΤΤΙΚΗ έξω από το Υπουργείο Υγείας
§         Για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ έξω από τα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ



                ΔΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Ø       ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ
Ø       ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Ø       ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ – ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ – ΑΡΓΙΩΝ

Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων να οργανώσουν Γενικές Συνελεύσεις, με τη παρουσία μελών της Διοίκησης  της ΠΟΕΔΗΝ προκειμένου να προετοιμαστεί η Απεργία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις