Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ


ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ –ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ.Οι υγειονομικοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις. Οι ειδικευόμενοι γιατροί με μαζικές επισχέσεις απαιτούν τα απλήρωτα δεδουλευμένα σε δεκάδες νοσοκομεία στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα.

Οι εργαζόμενοι στο Σωτηρία με μαζικές κινητοποιήσεις απαιτούν το νοσοκομείο τους να μείνει ανοιχτό Κυνηγάνε το Λοβέρδο και τους διοικητές του μέσα στο υπουργείο και στα γραφεία τους και φέρνουν τους ξεσηκωμούς από το Κιλκίς μέχρι την Κρήτη,ι από το Αίγιο μέχρι την Κάρυστο,και στην καρδιά της Αθήνας. Παντού οργισμένοι εργαζόμενοι και κάτοικοι πολιορκούν νοσοκομεία και διοικητές, όλοι στέλνουν ένα ξεκάθαρo μήνυμα στο Λοβέρδο ότι δεν θα περάσουν τα λουκέτα και οι περικοπές στα νοσοκομεία.

Στα νέα μέτρα περιλαμβάνονται επιπλέον περικοπές στις εφημερίες, στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων και στις αμοιβές του υγειονομικού προσωπικού. Ο Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι στόχος του είναι να εξαφανίσει πάνω από 50 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Μαζί με Κυβέρνηση και Τρόικα ετοιμάζουν 150.000 απολύσεις μέχρι το 2015 και 15.000 για φέτος.

Στόχος διαλυμένα νοσοκομεία που δουλεύουν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες για γιατρούς και ασθενείς, απλήρωτοι υγειονομικοί, πετσοκομμένοι μισθοί, με ελαστικές σχέσεις εργασίας , πανάκριβη περίθαλψη για τους υπόλοιπους εργαζόμενους και ιδιωτικοποιήσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι προχωράνε στα μουλωχτά στην πρόσληψη ιδιωτών γιατρών με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Στην τέταρτη συνάντηση του συντονισμού έγινε αποτίμηση αυτών των βημάτων. Πολλοί συνάδελφοι βάλανε το ζήτημα της στήριξης και οργάνωσης, στην βάση των εργαζομένων στα νοσοκομεία με επιτροπές αγώνα ανοιχτές σε όλους και προσανατολισμό, την ενεργοποίηση των συναδέλφων και την οργάνωση μαζικών συνελεύσεων, σαν στόχο όλες αυτές οι μορφές αντίστασης να κορυφωθούνε σε μια νικηφόρα αναμέτρηση με τον Λοβέρδο και την Τρόικα. Η παρουσία του συντονιστικού νοσοκομείων έχει αποτελέσει το κέντρο αναφοράς για μαχητικά κομμάτια εργαζομένων μέσα στα νοσοκομεία και έχει βάλει πιέσεις στις ομοσπονδίες να κινηθούν σε ένα πρόγραμμα δράσης. Οι επισχέσεις και οι καταλήψεις μας έχουν πυροδοτήσει έναν νέο γύρο γενικών συνελεύσεων σε όλα τα νοσοκομεία, το υπουργείο υγείας καθημερινά πολιορκείται από τους υγειονομικούς. Έχει έρθει η ώρα για κλιμάκωση με μαζική απεργιακή δράση μέσα στα νοσοκομεία και συντονισμό. Όχι άλλη αναμονή, αγώνας μέχρι την νίκη.

Αποφασίστηκε να απλώσουμε και να δυναμώσουμε τον συντονισμό και να καλέσουμε τα νοσοκομεία στην Αθήνα και στη επαρχία που δίνουν μάχες για να επιβιώσουν, να συσπειρωθούνε γύρω από το συντονιστικό αγώνα και τα βήματα κλιμάκωσης που θα βάλει να υλοποιήσει, με αφετηρία το κάλεσμα για διευρυμένη συμμετοχή στο συντονιστικό που θα γίνει την Δευτέρα 26/3 18:00 στο Αμφιθέατρο του Αγίου Σάββα.

Στην 4η συνάντηση του συντονιστικού την Δευτέρα 19-3-2012 στο αμφιθέατρο του Αγ. Σάββα συμφωνήθηκε να προχωρήσουμε σε νέο γύρο γενικών συνελεύσεων σε όλα τα νοσοκομεία με προτάσεις για δράσεις-κινητοποιήσεις τα εξής:

1. Παρέμβαση – στήριξη του αποκλεισμού της πύλης του Σωτηρία την Τρίτη 21-3-2012 7:30πμ και συμμετοχή στην συγκέντρωση που καλεί το 7ο ΙΚΑ για την σωτηρία των νοσοκομείων στα κάτω Πατήσια στις 6¨30μμ.

2. Την Τετάρτη 21-3-2012 συμμετοχή στην διαμαρτυρία 11:00-15:00 και στη συγκέντρωση νοσοκομείων στην πλατεία Κοραή 11:30πμ και πορεία στο υπουργείο υγείας για να ενωθούμε με τη συγκέντρωση των επισχέσεων των γιατρών 12:30μεσ.

3. Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στις παρελάσεις στις 24-25 Μάρτη

4. Συμμετοχή στην κινητοποίηση του δημοσίου για την υγεία 29-3-2012 με 4ωρη στάση εργασίας 11:00-15:00 με συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και πορεία στον ΕΟΠΥΥ.

5. Πρόταση στις Γενικές Συνελεύσεις όλων των νοσοκομείων πανελλαδικά για 48ωρη απεργία 5-6 Απρίλη και για πανελλαδική πανυγειονομική συγκέντρωση στις 5 Απρίλη στο υπουργείο υγείας, με γενικές συνελεύσεις την επόμενη μέρα για κλιμάκωση.

6. Νέα διευρυμένη συνάντηση του συντονιστικού την Δευτέρα 26-3-2012 ώρα 18:00 στο αμφιθέατρο του Αγ. Σάββα. Κάλεσμα όλων των νοσοκομείων της επαρχίας που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε συμμετοχή.

Σωματεία – Μέλη διοικητικών Συμβουλίων –επιτροπές αγώνα -υγειονομικοί, από Νοσοκομεία:

Άγιος Σάββας, Αττικό, Θριάσιο, Νίκαια, ΚΑΤ, Αγλ. Κυριακού, Ασκληπιείο Βούλας, Αγ. Όλγα, Παίδων Πεντέλης, ΨΝΑ, 5μελής γιατρών ΨΝΑ, Δρομοκαίτειο, Άγιοι Ανάργυροι, εκπρόσωποι του συντονιστικού της ψυχικής υγείας , ειδικής αγωγής και πρόνοιας.

19 ΜΑΡΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΛ.6945677808