Συνέντευξη Υφυπουργού Υγείας Φώφης Γεννηματά στον 9,84


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84 και τους δημοσιογράφους Άγγελο Μόσχοβα και Γιάννη Λοβέρδο η Υφυπουργός Υγείας Φώφη Γεννηματά τόνισε:

Φρένο στην ιδιωτικοποίηση

«Μια από τις τελευταίες πράξεις της προηγούμενης κυβέρνησης, ήταν να αλλάξει τις προϋποθέσεις αδειοδότησης των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και των πολυιατρείων. Βασική προϋπόθεση για τη λειτουργία τέτοιων μονάδων, ήταν μέχρι σήμερα, το 51% της μετοχικής τους σύνθεσης να αποτελείται από γιατρούς ή οδοντίατρους. Με το Προεδρικό Διάταγμα 180 που υπογράφηκε στις 2 Οκτωβρίου, δόθηκε η δυνατότητα σε κάθε μορφής ιδιωτικές εταιρείες να ιδρύσουν φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και παραρτήματα σε όλη την επικράτεια. Η υπουργός κίνησε την Παρασκευή τις διαδικασίες κατάργησης του Π.Δ 180 και υπέγραψε για το σκοπό αυτό νέο Προεδρικό Διάταγμα.

Βάζουμε φρένο στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του χώρου της Υγείας. Για μας η Υγεία είναι δημόσιο αγαθό».

Για την πολιτική φαρμάκου

«Από τις πρώτες κινήσεις που θα κάνουμε θα είναι η καθιέρωση της λίστας του φαρμάκου».

Για το ΕΚΑΒ

«Μέσα σε δυο ημέρες υπήρξαν δυο περιστατικά. Το ένα έφτασε στο Υπουργείο και λύθηκε. Το άλλο δεν έφτασε με αποτέλεσμα να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή. Γι αυτό η υπουργός διέταξε ΕΔΕ. Γιατί δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί το ΕΚΑΒ μόνο μέσω υπουργικής παρέμβασης.».

Για προσλήψεις νοσηλευτών

«Ήταν το πιο σύντομο ανέκδοτο της προηγούμενης κυβέρνησης. Σχεδόν κάθε δυο μήνες ακούγαμε ότι προσλαμβάνουν 4000 νοσηλευτές. Εμείς έχουμε θεσει ως στόχο την πρόσληψη 3000 νοσηλευτών το χρόνο πέρα από αυτούς που αποχωρούν, ώστε σε βάθος 4ετιας να καλυφθούν τα κενά. Ήδη μια από τις πρώτες κινήσεις μας ήταν σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ να επιταχύνουμε τις διαδικασίες, για την πρόσληψη 1700 νοσηλευτών»

Συμφέροντα στον χώρο της υγείας

«Ο βασικός μας στόχος είναι να ισχυροποιήσουμε και πάλι το Εθνικό Σύστημα Υγείας και αν σε αυτόν τον δρόμο υπάρξουν εμπόδια είμαστε αποφασισμένες να συγκρουστούμε με αυτά»

Δημοφιλείς αναρτήσεις