Δεν αντέχουμε άλλο!



Δεν αντέχουμε άλλο!

Μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι θα αποκρούσουν την άδικη , αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική της έστειλαν τα συνδικάτα, κατά τη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή η οποία σημαδεύτηκε και από μικρής έκτασης επεισόδια ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και άντρες των ΜΑΤ.

Στη συγκέντρωση, στο Πεδίο του Άρεως , οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ απαίτησαν οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης να μην επιβαρύνουν τους μισθωτούς , χαρακτήρισαν προκλητική τη χρηματοδότηση των τραπεζών και εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στον προϋπολογισμό λιτότητας, έχοντας ως κεντρικό σύνθημα το: « Δεν αντέχουμε άλλο. Δώστε πίσω τον πλούτο μας ».

Επίθεση στα «golden boys» εξαπέλυσε ακόμα μια φορά ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Κώστας Πουπάκης , ο οποίος υποστήριξε ότι « πρέπει να σταματήσει ο εργασιακός μεσαίωνας στις δημόσιες επιχειρήσεις και να καταλογιστούν ευθύνες στις διοικήσεις για τα όποια κακά αποτελέσματα έφεραν οι επιλογές των γιάπηδων.»

Η πορεία , σε σύγκριση με τις τελευταίες κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό , δεν είχε ιδιαίτερο αγωνιστικό παλμό , εμφάνισε όμως εικόνα μαζικότητας – που κρίνεται ικανοποιητική - λόγω και της συμμετοχής φοιτητών και εκπαιδευτικών ,που ενώθηκαν με τους διαδηλωτές από την πορεία της ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ .

Τα πρώτα επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» όταν νεαροί κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν με άντρες των ΜΑΤ ,οι οποίοι απάντησαν με ρήψη δακρυγόνων και χημικών. Οι νεαροί μάλιστα φώναζαν συνθήματα κατά της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ,που εκείνη την ώρα κατευθύνονταν προς τη Βουλή για να επιδώσουν το ψήφισμα της συγκέντρωσης .

Ομάδα Φοιτητών επίσης προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό ,στην Βασ. Σοφίας και απωθήθηκε από άντρες των ΜΑΤ ενώ χρήση χημικών έκαναν οι αστυνομικοί στην Πλ. Κοραή και στην οδό Αμερικής όταν νεαροί τους επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα..

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων δύο διαδηλωτές τραπεζοϋπάλληλοι καταγγέλλουν ότι κτυπήθηκαν από άντρες των ΜΑΤ χωρίς εμφανή αιτία και κάνουν λόγο για ανεξέλεγκτη βία .. Οι δύο διαδηλωτές ( υπάλληλοι της τράπεζας Αττικής ) νοσηλεύονται ελαφρώς τραυματισμένοι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις