ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ" ΣΦΑΓΕΙΟ

Η Γενική Συνέλευση εργαζομένων στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο αποφάσισε να αγωνιστεί ενάντια στο νόμο 4250/14 για την "αξιολόγηση" των δημοσίων υπαλλήλων και να τον καταργήσει στη πράξη. 

Με ομόφωνη απόφαση 200 και πλέον συνάδελφοι, σε ένα κλίμα έντονης μαχητικότητας, αγανάκτησης για τις επιπτώσεις του εν λόγω νόμου, αποφάσισαν να μη συμμετέχουν στη διαδικασία συμπλήρωσης των εντύπων αξιολόγησης, στη διαδικασία εισηγήσεων από τη μεριά των προϊστάμενων, καθώς και σ΄ όλες τις διαδικασίες που ορίζει ο νόμος και να παραδώσουν τα έντυπα τους ασυμπλήρωτα στο σωματείο εργαζομένων. 

Η συμμετοχή των ΔΣ των νοσοκομείων Αμ. Φλέμινγκ και Πάιδων Πεντέλης καθώς καιεκπροσώπων από την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕΔΗΝ έδωσαν το στίγμα ότι αυτός ο αγώνας δεν είναι αγώνας μόνο του Σισμανογλείου αλλά δεκάδων σωματείων στα νοσοκομεία και αλλού στο δημόσιο τομέα. 

Η προκήρυξη επίσης από την ΑΔΕΔΥ της απεργίας - αποχής των εργαζόμενων από κάθε διαδικασία ή ενέργεια, που συνδέεται με τη διαδικασία αξιολόγησης (συμπλήρωση των εντύπων, εισηγήσεων, αξιολογήσεων, κλπ) καθώς και η κατάθεση του εξώδικου της ΑΔΕΔΥ προς όλα τα υπουργεία τη Παρασκευή 9 /5/14 που ορίζει την έναρξη της αποχής διαρκείας από όλες τις διαδικασίες από τις 13/5 και όσο διαρκέσει η διαδικασία αξιολόγησης, ήταν ένα βήμα σημαντικό και βοηθητικό συσπείρωσης όλων των εργαζομένων.  

Η ΓΣ αποφάσισε τη συλλογή 1.000 υπογραφών από το σύνολο των εργαζομένων. Οι υπογραφές στο έντυπο συλλογής υπογραφών της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στον κατάπτυστο αυτό νόμο, θα συμπληρωθούν ανά τμήμα καθώς οι προϊστάμενες παρέλαβαν ανά τμήμα το κείμενο υπογραφών. 

Η ΓΣ αποφάσισε η ημερομηνία ολοκλήρωσης συλλογής υπογραφών να είναι η 19/5/14,ημερομηνία που η Διοικήτρια του Νοσοκομείου θα πρέπει σύμφωνα με το νόμο να επιμερίσει τα ποσοστά (15%, 60%, 25%) των υπαλλήλων ανά υπηρεσία, προκειμένου να επιδείξουμε στη Διοικήτρια το σύνολο των υπογραφών και να απαιτήσουμε να μη προχωρήσει στον επιμερισμό, καθώς το σύνολο των εργαζόμενων αρνούνται να αξιολογηθούν με αυτό το νόμο έκτρωμα!!

Επίσης η ΓΣ αποφάσισε να συμμετέχει στην 24ωρη απεργία τη Τετάρτη 14/5/14 με συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας ώρα 12μμ και πορεία προς το υπ. διοικητικής μεταρρύθμισης για να διαδηλώσουμε για τη κατάργηση του νόμου σφαγείο. 

Παράλληλα η ΓΣ εξουσιοδότησε τα 3 σωματεία του σισμανογλείου, αμ. φλέμινγκ και παίδων πεντέλης να προχωρήσουν από κοινού στην έκδοση ανακοίνωσης για τη τοπική κοινωνία, την πραγματοποίηση συνέντευξης τύπου και τη προκήρυξη κινητοποιήσεων για το εν λόγω θέμα.  


Δημοφιλείς αναρτήσεις