ΘΥΜΗΣΟΥ



                                                                      «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»
Ποινικοποίηση των αγώνων
Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων
Μέτρα για την προστασία των καρκινοπαθών ζητούν οι εργαζόμενοι στον Αγιο Σάββα αλλά οι κινητοποιήσεις τους κρίθηκαν παράνομες και καταχρηστικές αντί να κριθεί ως τέτοια η πολιτική του κράτους
Στην απαγόρευση κάθε απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων του αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» προχώρησε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο έκρινε παράνομες και καταχρηστικές τις στάσεις εργασίας που πραγματοποιούσαν για τρεις βδομάδες διεκδικώντας τη βελτίωση της λειτουργίας του νοσοκομείου, αλλά και των εργασιακών συνθηκών.
Σύμφωνα με την απόφαση που κοινοποιήθηκε στους εργαζόμενους χτες, οι στάσεις εργασίας, αλλά και... οι 48ωρες απεργίες που είχαν προειδοποιήσει πως θα κάνουν (!) κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές «για το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου» και πρέπει να σταματήσουν. Μάλιστα, κάθε μέρα παραβίασης της απόφασης επισύρει 200.000 δραχμές πρόστιμο για κάθε μέλος του ΔΣ του συλλόγου!
Την προσφυγή κατά του συλλόγου των εργαζομένων κατέθεσε η πλειοψηφία του ΔΣ του νοσοκομείου (τρεις ψήφοι υπέρ, δυο κατά) την Παρασκευή 2-3-2001 - καθ' υπόδειξη του υπουργείου Υγείας - ισχυριζόμενη ότι οι κινητοποιήσεις είναι παράνομες, αφού δεν υπήρχε δικαστικός αντιπρόσωπος στη γενική συνέλευση, η οποία πήρε την απόφαση για στάσεις εργασίας (!) και γιατί... πλήττεται το κοινωνικό σύνολο.
Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων κρίθηκαν παράνομες παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ακόμα και ο μάρτυρας κατηγορίας, προσωπάρχης του «Αγιου Σάββα» Χρ. Αγαπητός αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι στοχεύουν στην επίλυση υπαρκτών προβλημάτων του Νοσοκομείου.
Κύρια αιτήματα των εργαζομένων ήταν η πρόσληψη προσωπικού, η οποία έχει οδηγήσει στη δημιουργία λίστας αναμονής 750 ασθενών, σε μεγάλες καθυστερήσεις στις εργαστηριακές εξετάσεις και στην υπερεντατικοποίηση μέχρις εξαντλήσεως των εργαζομένων. Επίσης, διεκδικούσαν τη βελτίωση των αποδοχών τους.
«Η απόφαση αυτή είναι όπως αναμενόταν διατεταγμένη υπηρεσία», υπογράμμισε στο «Ρ» οΠ. Κουτσουμπός, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του «Αγίου Σάββα» αναφερόμενος στην απόφαση.
Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου κάνουν σήμερα γενική συνέλευση




Δημοφιλείς αναρτήσεις