Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ύστερα από τη θετική ανταπόκριση στην πρόταση του συλλόγου μας για συντονισμό και συμμετοχή σε συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υγείας που εκδηλώθηκε από πολλούς συλλόγους εργαζομένων νοσοκομείων των Αθηνών και της περιφέρειας (π.χ Πρέβεζας, Μεσολογγίου, Άρτας, Λευκάδας, Λήμνου, Σάμου κλπ) καθώς και από Ικαριακούς συλλόγους των Αθηνών, προχωράμε στην υλοποίηση του προγράμματος δράσης όπως αυτό διατυπώθηκε και στην ανοιχτή σύσκεψη της 3ης Νοέμβρη:
1.      Συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υγείας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ και ώρα 14:00 μ.μ.. Καλό θα ήταν η προσέλευση να ξεκινήσει από τις 13:00 μ.μ..
2.     Την ίδια ημέρα που θα πραγματοποιείται το συλλαλητήριο στο υπουργείο, οι φορείς, οι σύλλογοι και οι κάτοικοι των νησιών μας να προχωρήσουν σε κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών και του ταμείου του νοσοκομείου Ικαρίας από το πρωί της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 30/11 (8:00 π.μ.).
3.      Κατάληψη των ταμείων του νοσοκομείου Ικαρίας μία ημέρα της εβδομάδας και για κάθε εβδομάδα, ύστερα από συνεννόηση με συλλόγους-σωματεία-φορείς των νησιών μας.
4.      Συμμετοχή του συλλόγου μας στο πανσαμιακό απογευματινό συλλαλητήριο που θα καλούν το ΕΚΣ και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ για τα ζητήματα υγείας την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΗ, 6:30 το απόγευμα.
Καλούμε τις ομοσπονδίες μας ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ-ΑΔΕΔΥ να καλύψουν και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις αυτές, προκηρύσσοντας απεργία.
Καλούμε όλους τους συλλόγους εργαζομένων νοσοκομείων και κάθε συλλογικότητα να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ!

·        ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΩΝ
·        ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ
·        ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

Από το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Ικαρίας
16 Νοέμβρη 2012

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας διαδηλώνουν στο Υπουργείο Υγείας


Στις 30 Νοέμβρη γιορτάζει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας μαζί με εργαζομένους ορισμένων άλλων νοσοκομείων της χώρας ..

αποφάσισαν να του «ευχηθούνε» ..από κοντά!.
 Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
      ΘΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΝ  ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Στα πλαίσια των δράσεών μας :
  • Για δημόσιες δωρεάν και αναβαθμισμένες υπηρεσίες   υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους, από την πρόληψη μέχρι την αποκατάσταση, χωρίς χαράτσια και αποκλεισμούς.
  • Για την  άμεση επαρκή  χρηματοδότηση του Νοσοκομείου μας από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή, αποτελεσματική περίθαλψη των πολιτών της περιοχής.
  • Εναντίωσης σε κάθε σχέδιο και πολιτική συγχώνευσης, συνένωσης, κατάργησης του  δημόσιου  νοσοκομείου της Πρέβεζας , καθώς και των κλινικών και τμημάτων του.
  • Αναβάθμισης όλων των υπηρεσιών του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας με ταυτόχρονη  επαρκή και αναγκαία στελέχωσή τους με μόνιμο και κατάλληλα εξειδικευμένο  προσωπικό , προμήθεια του απαραίτητου σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης  μέσα σε αυτά.
  • Εναντίωσης  στις απολύσεις εργαζομένων  , στη διαθεσιμότητα και στην εφεδρεία..
συμμετέχουμε,  μαζί με  άλλους συλλόγους εργαζομένων νοσοκομείων της χώρας μας , σε συγκέντρωση - συλλαλητήριο στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα , την Παρασκευή 30 Νοέμβρη  στις 2μμ .
 Η αναχώρηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου της Πρέβεζας θα γίνει  στο πρωί της 30ης Νοέμβρη με ναυλωμένο λεωφορείο από το χώρο του Νοσοκομείου Πρέβεζας
Πρέβεζα Νοέμβριος 2012 Και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μεσολογγίου διαδηλώνουν στις 30 Νοέμβρη στο Υπουργείο Υγείας